Konsert

Christian Lindbergs Musica Vitae

En födelsedagshyllning till Musica Vitae

Den färgstarke och karismatiske trombonisten Christian Lindberg är något av en musikalisk tusenkonstnär. Han fick sitt stora genombrott 1990, då han som trombonsolist framförde Jan Sandströms Motorcykelkonsert iförd rött skinnställ. Numera är Lindberg en musikalisk superstjärna som turnerar över hela världen. I den internationella facktidskriften Brass Bulletin blev han framröstad som en av 1900-talets störste blåsare, tillsammans med bland andra Miles Davis och Louis Armstrong.

Stycket ”Musica Vitae” för trombon och stråkar av Christian Lindberg är en födelsedagshyllning till orkestern Musica Vitae som fyllde 40 år under 2020.

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar stråkmusikerna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer.

Inspelningen av uruppförandet är gjord på Palladium Malmö den 1 mars 2020

Du kan också lyssna på stycket Musica Vitae av Christian Lindberg på Spotify


Vanliga frågor

Har du en fråga om vår kanal, vårt utbud eller vill ha tips om hur du på bästa sätt kan ta del av vårt digitala utbud? Tryck på ”Läs mer” så hittar du några frågor och svar som vi hoppas kan hjälpa dig. Om du inte hittar något svar på din fråga här så är du varmt välkommen att kontakta oss på channel@musikisyd.se.

Läs mer

Vad letar du efter?

Inga resultat kunde hittas.
Laddar...