KONSERT Hur länge ska hon vara död?

 

Mozarts kända och älskade Requiem för barnen

 

Mozarts kända och älskade Requiem har omarbetats av en klezmerkvartett med regionens främsta musiker på området. När de stämmer träff med Mozart blir det ett spännande möte som lyfter fram oanat lekfulla sidor i musiken. Tillsammans med fyra professionella sångare ur Ensemble SYD och nyskrivna sångtexter vill Hur länge ska hon vara död? inleda ett vackert, poetisk och intimt samtal om stora frågor.

Mozarts musik öppnar känslor och sinnen för att på ett terapeutiskt vis ge plats åt de stora och motstridiga känslor som kan rymmas i ett barn. Bakom produktionen Hur länge ska hon vara död? står Ensemble SYD och UNGA Musik i Syd. Konstnärlig ledare är Daniel Hansson, till vardags Malmö högskolas Director Musices, och för regi och libretto står Åsa Mälhammar. Föreställningen har hittat inspiration från en fallbeskrivning av barn­psykologen Elisabeth Cleve.

I samarbete mellan Ensemble SYD, skivbolaget Footprint Records och genom UNGA Musik i Syds utvecklingsprojektet Högkvalitativa inspelningar har även en skiva producerats – vilken blev grammisnominerad!

Läs mer om projektet på UNGA Musik i Syds hemsida

Till Footprint Records hemsida

 

Se ett reportage om föreställningen

Ta mig tillbaka till startsidan

 

Denna konsert ingår även i utbudet på Kulturarenan – en digital samlingsplats för människan i vården.

Musik i Syd

KULTURKVARTERET KRISTIANSTAD
Kanalgatan 30
291 34 Kristianstad

Musik i Syd CHANNEL

  NYHETSBREV
 
Kontakt