KONSERT Seasons med Musica Vitae

 

Konserten Seasons är inspelad i Apelrydsladan, under Båstad kammarmusikfestival i juni 2017. Uruppförande av Marie Samuelssons verk Fem årstider, ett beställningsverk från Musica Vitae

Upplev en unik iscensättning av Vivaldis Vår, Sommar och Höst och Marie Samuelssons nykomponerade Fem årstider. Årstidernas växlingar har genom historien uppmuntrat till olika konstnärliga uttryck och Samuelssons stycke är en poetisk kommentar till Vivaldi inspirerad av jordklotets stigande temperatur. Värmeböljor, skyfall och insekter blir fler i Norden, samtidigt som träd och andra växter frodas i varmare och längre säsonger. Verket är komponerat för stråkorkester med violan och elektroniskt bearbetade ljud i centrum, som violasolist hör vi Musica Vitaes egen Daniel Eklund. Dikter ur en kommande samling av Mimmi Palm, inlästa av författaren, markerar starten på varje ny del och årstid.

Idéen om konserten är att blanda olika tiders musik.

Det nyskrivna verket framförs två gånger under samma konsert och är en kommentar till Vivaldis musik men också till klimatfrågan.

Lyssna även på intervjun med bland annat Marie Samuelsson!

 

 

 

Musik i Syd

KULTURKVARTERET KRISTIANSTAD
Kanalgatan 30
291 34 Kristianstad

Musik i Syd CHANNEL

  NYHETSBREV
 
Kontakt