NYA RIKSSPELMÄN

OCH DEN SVENSKA MUSIKSKATTEN

För att få kalla sig riksspelman ska man ha förärats ett Zornmärke i silver eller guld. Endast ett fåtal märken delas ut varje år, och guldmärket får enbart de som av en jury kan betraktas som “mycket framstående traditionsbärare”. Sommaren 2015 fick Musik i Syd förtroendet att arrangera Zornmärkesuppspelningar i samband med Korrö folkmusikfestival. Här får du träffa några av våra mest framstående spelmän, och så presenterar vi en energi som får smålandsskogarna att koka genom en konsert med MP3 – Mattias Perez Trio. MP3 är en av våra mest uppskattade svenska folkmusikgrupper, inte minst bland danspubliken.

REPORTAGE Zornmärkesuppspelning 2015

Sommaren 2015 skedde Zornmärkesuppspelningarna under Korröfestivalen. Juryn från Zornmärkesnämnden var på plats för att ta emot folkmusikeliten som spelade upp för att få diplom, bronsmärket eller det eftertraktade silvermärket som betyder att man har rätt att kalla sig riksspelman. Möt Sabina Henriksson som var en av de sökande.

www.zornmarket.se


KONSERT MP3

På Stora Dansbanans scen lördagen den 25 juli 2015 spelade gruppen MP3. Följ med till Korrö och upplev svänget, musiken, gemenskapen och dansen tillsammans med Mattias Pérez, gitarr, Nina Pérez, fiol och Mia Marin med sin femsträngade fiol.

mattiasperez.commiamarin.com

 

Musik i Syd

KULTURKVARTERET KRISTIANSTAD
Kanalgatan 30
291 34 Kristianstad

Musik i Syd CHANNEL

  NYHETSBREV
 
Kontakt