REPORTAGE Unga Musik i Syd utbud x 5

Exempel på Unga Musik i Syds utbud

Här några exempel på akter som presenterade sig på utbudsdagen på Palladium Malmö i mars 2015. Här kan du ta del av hela Unga Musik i Syds utbud för förskola och skola: Utbud förskola/skola


STJÄRNJAZZ MED EMMA & THE JAZZ CRUSADERS (5 år – åk 3)

En konsert om att hitta varje barns inre stjärnglans. Ibland känns allt som ett svart hål, ibland lyser man som en supernova. Med fyra fantastiska jazzmusiker som ledstjärnor får barnen följa med i ett svängigt poetiskt äventyr.

Medv: Emma Denward, sång, Magnus Hjorth, piano, David Andersson, kontrabas, Anders Vestergård, trummor, foto/dockor: Petra Löfmarck, regi: Ola Simonsson. Läs mer


VÄRLDENS BRÄNNPUNKTER (åk 7-9)

Genom sin historia ger Moussa Diallo från Mali eleverna en inblick i hur det kan vara när människor flyttar från en plats till en annan. Med sig har han musikerna Dawda Jobarteh och Salieu Dibba. Produktionen kom till i ett samarbete med Malmö stad och arrangörsföreningen Mix Musik.

Medv: Moussa Diallo, Dawda Jobarteh, Salieu Dibba. Läs mer


SJUNGA! (åk F-3)

Tillsammans i klang – samklang. En röst är allt vi behöver för att uttrycka oss i sång. Får vi med flera röster i kör, når vi genast högre höjder. Och med en självsäker trio, avancerade arrangemang och folklig stämsång från när och fjärran på plats, kan det rent av resultera i en intensiv musikalisk upplevelse.

Medv: Dan Svensson, Julia Westberg, Anna Elwing. Läs mer


LUR (åk 3-9)

En resa i ljudens värld med livelooping & syntar. Ett riktigt skapande skola-projekt. Tillsammans med eleverna ger sig LUR ut på en ljudresa i klassrummet där pennor, papperskorgar och böcker blir till musikinstrument. Eleverna får också improvisera, spela in och snickra fram små låtar.

Medv: Mika Forsling, Erik Rask. lururlur.com  Läs mer


EMMA NORDENSTAMS BÄSTA BARNLÅTAR (4 år – åk 1)

Barns värld och verklighet på största allvar. Med stor närvaro framför Emma Nordenstam sina låtar, lika svängiga, vackra, sorgliga, roliga och spännande som livet självt. Hur känns det att sitta helt ensam i mörkret som en astronaut? Att vara en farlig tjej och jaga fåglar på ett torg? Får man kasta korv på sin pappa? Hur var det innan jag fanns? Och stämmer det verkligen att David inte ALLS är rädd för monster…?

Medv: Emma Nordenstam, David Svedmyr. Läs mer

 

 

Musik i Syd

KULTURKVARTERET KRISTIANSTAD
Kanalgatan 30
291 34 Kristianstad

Musik i Syd CHANNEL

  NYHETSBREV
 
Kontakt